Hálózati ismeretek

Könyvtár szakos kurzus munkafüzete

2010. március 14., vasárnap

Élet a topikon túl

Üdvözlet az olvasóknak!

Ismét itt vagyok, hogy egy bejegyzés erejéig tovább boncolgassam a már unalomig emlegetett "Fogyókúra" topikot.
Ezúttal a topikban elhelyezett külső hivatkozásokról, linkekről ejtek pár szót.


Kéne írnom egy keveset a topik dinamikájáról is, de erről már volt szó egy korábbi bejegyzésemben, úgyhogy ezt most nem részletezném. Ha valaki nem olvasta volna a bejegyzést, az görgesse kicsit vissza az oldalt, és meg se álljon a "Topik körkép" c. bejegyzésig!

Annyit azért megjegyzek, hogy alaposabb vizsgálódásom során arra jutottam, hogy azok a bizonyos "kifulladások" után általában akkor éled újjá a topik, ha egy új hozzászóló érkezik a saját problémájával. Ekkor érkezik pár hozzászólás, néhány jó tanács, aztán megint megáll az élet egy rövid időre, majd ismét jönnek az új hozzászólók...

De mi a helyzet a linkekkel?

Annyi bizonyos, hogy akad belőlük bőven.

Találunk közöttük fogyókúrás termékeket reklámozó oldalakat, különféle hirdetéseket - persze a fogyókúra témakörén belül -, de akad olyan hozzászóló is, aki saját honlapját linkelte be a topikba. Több olyan honlapra is mutat link, amely fogyókúrás módszerekkel, diéta leírással és edzéstervekkel foglalkozik.

Itt van néhány, a topikba illesztett link a teljesség igénye nélkül:
http://www.freeweb.hu/spirulina/index.php?page=edzo
http://www.sport8.hu/
http://www.gerinctorna.5mp.eu/
http://www.myreductil.com/?a_aid=1efd359c

A linkek jól beépülnek a topikba. Több hozzászólás erejéig reagálnak egy-egy linkre, gyakran az egyik honlapon látott dolog kapcsán gördül tovább a beszélgetés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése